Service en onderhoud

De Tuimelaar heeft een uitgebreide service- en reparatie afdeling. Door de fabrikant opgeleide mensen met jarenlange ervaring op dit gebied zorgen dat jouw duikmateriaal vakkundig onderhouden wordt. Met de meeste merken duikmateriaal kun je bij ons terecht, of het nu wel of niet bij De Tuimelaar aangeschaft is.

SPOEDSERVICE

Wil je je uitrusting niet zo lang kwijt, omdat je bijvoorbeeld op het punt staat op duikvakantie te gaan, dan kan je overwegen gebruik te maken van onze spoedservice. Dit houdt in dat voor een meerprijs van €25,- het servicewerk binnen 2 werkdagen klaar zal zijn. Let wel, deze mogelijkheid bieden wij uitsluitend aan op afspraak!

JACKETS EN AUTOMATEN

(Biijna) alle automaten kunnen bij ons worden onderhouden. Servicewerk aan jackets en automaten duurt meestal zo’n 5-10 werkdagen, mits benodigde onderdelen op voorraad zijn. Echter, in het voorjaar en tijdens vakanties kan het in verband met drukte wel eens langer duren. Hoe dan ook, wanneer je langs komt voor het brengen van je jacket en of automaat maken we ter plekke een planning en kun je indien nodig gebruik maken van vervangende materialen zodat je nooit een duik hoeft te missen.

REPARATIES NATPAKKEN / DROOGPAKKEN

Ook voor pak reparaties kun je bij ons terecht. Bijvoorbeeld voor het innemen, of juist verlengen van je natpak, het vervangen van seals tot en met een nieuwe rits in je droogpak. Veel van de reparaties doen wij zelf, en dat betekent vaak dat je je pak maar voor korte tijd kwijt bent.

HORLOGES/ DUIKCOMPUTERS

In de meeste gevallen kan een batterijwissel worden uitgevoerd terwijl je wacht. In een enkele geval is het nodig het horloge of duikcomputer op te sturen om dit uit te laten voeren. Een en ander geschiedt altijd met garantie op waterdichtheid.

LAMPEN

Ook lampen hebben onderhoud nodig, vooral o-ringen maar ook accu’s moeten wel eens vervangen worden. Voor advies, controle en reparaties kun je bij ons terecht.

TANKS

In Nederland geldt dat een tank eens in de 5 jaar gekeurd dient te worden en een keer per jaar onderworpen aan een visuele inspectie door een daartoe gekwalificeerd persoon.

MATERIAALSPECIALTY

Nieuwsgierig geworden naar hoe een automaat werkt, hoe een kraan in elkaar zit of welke ontwikkelingen duikmaterialen de laatste tijd hebben doorgemaakt? Het zijn allemaal vragen die in onze materiaalspecialty aan bod komen.

Naast bespreking van “theorie” zijn er workshops waarin je zelf kleine reparaties uitvoert. Zo leer je ook welke onderdelen in je reservekitje horen en welke materiaalproblemen je niet zelf kunt verhelpen.

Deze cursus zal op twee dagdelen worden gehouden. Klik hier voor het cursusrooster.

…EEN AANTAL TIPS:

Een automaten set dient meestal eens per jaar geserviced te worden, of na zo’n 100 duiken. Hoe het precies zit, vind je terug in de voorschriften van de fabrikant.

 

Na een servicebeurt wordt aanbevolen “thuis” een testduik te maken alvorens de set mee te nemen op vakantie.
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen geldt in Nederland dat een tank eens in de 5 jaar gekeurd dient te worden. In het buitenland geldt echter vaak andere regelgeving. Houd hier rekening mee!
Wellicht goed om te weten, iedere servicebeurt komt met een garantie van drie maanden. Uiteraard ben je het hele jaar door welkom voor afstelling, bijstelling en controle!

Pin It on Pinterest