GUE

GUE staat voor Global Underwater Explorers, de organisatie is ontstaan in het grotduiken. Tijdens de exploratie van een moeilijke grot in Florida, het Wakulla systeem, wordt duidelijk dat er keuzes gemaakt moeten worden. Er zijn strikte afspraken nodig over materiaal, procedures en vaardigheden om ongelukken te voorkomen. Hier uit ontstaat een systeem van duiken dat de meeste mensen kennen als DIR. Jarrod Jablonski realiseert zich hoe waardevol dit systeem is, niet alleen binnen maar ook buiten het grotduiken: GUE is geboren.

GUE is een non-profit organisatie met drie doelen: opleiding, onderzoek en exploratie. Als lezer van deze internet pagina ligt jouw interesse waarschijnlijk bij de opleidingen die GUE biedt, maar de andere twee doelen zijn daar onlosmakelijk mee verbonden. GUE instructeurs houden zich dan ook niet uitsluitend bezig met het verzorgen van opleidingen maar zijn daarnaast ook bezig met (vaak vergaande) duiken. GUE biedt opleidingen op drie gebieden: recreatief, technisch en grot.
De standaards en procedures die GUE duikers toepassen zijn ontwikkeld om de meest extreme duiken mogelijk te maken. Wat werkt bij deze duiken werkt zeker bij minder extreme. Ook heeft het grote voordelen als je je uitrusting, vaardigheden en procedures niet volledig hoeft te wijzigen op het moment dat je verder gaat in je ontwikkeling als duiker. Bovendien heb je veel meer plezier onder water, zelfs bij de meest simpele duiken, als alles gewoon goed werkt.

DIR

DIR staat voor Doing It Right. De uitspraak is afkomstig uit een lezing van George Irwine, de toenmalige project director van WKPP (Woodville Karst Plain Project). DIR leert ons iets over vier zaken in het duiken: instelling, vaardigheden, procedures en materiaal.

GUE Fundamentals

GUE Fundamentals is een opleiding voor duikers die al een brevet hebben van een andere organisatie en is bedoeld om kennis en vaardigheid op een hoger niveau te brengen. Ook is het de instroom eis voor verdere opleidingen binnen GUE zoals Cave 1 en Tech 1.

Tech 1

Tech 1 is een technische trimix opleiding tot een maximum diepte van 51 meter. Wil je wrakken bezoeken waar niet veel andere duikers komen of diepere grotten doen dan is Tech 1 het brevet om dit mogelijk te maken.

Pin It on Pinterest