Tech DUIKEN, ga een stap verder

Wil je langer, dieper, verder dan je met sportduiken kan dan ben je hier op de juiste plek.

Technisch duiken

Wil je langer, dieper, verder dan je met sportduiken kan dan ben je hier op de juiste plek. De technische duikopleidingen van De Tuimelaar maken het mogelijk.

We bieden cursussen van GUE en IANTD om diepere duiken te kunnen maken en van de NACD en IANTD om grotduiken te maken. Bovendien geven we de GUE Fundamentals opleiding om de principes van het DIR duiken onder de knie te krijgen. Ook verzorgen wij de instructeursopleidingen van IANTD, kijk hiervoor onder de knop “Go Pro”.

De opleidingen worden gegeven op locaties over de hele wereld. Je doet niet alleen een bijzondere cursus maar combineert dat meestal ook nog met een mooie reis. En alles uiteraard met de kwaliteit en ontspannen sfeer die je van De Tuimelaar gewend bent.

GUE

GUE staat voor Global Underwater Explorers, de organisatie is ontstaan in het grotduiken. Tijdens de exploratie van een moeilijke grot in Florida, het Wakulla systeem, wordt duidelijk dat er keuzes gemaakt moeten worden. Er zijn strikte afspraken nodig over materiaal, procedures en vaardigheden om ongelukken te voorkomen. Hier uit ontstaat een systeem van duiken dat bij de meeste mensen bekend is als DIR.

IANTD

is ooit begonnen als organisatie voor nitrox duikers maar houdt zich tegenwoordig bezig met technisch duiken in de allerbreedste zin. Je vindt hier opleidingen van Advanced Nitrox tot en met Full Trimix, maar ook voor rebreaters, Free Diving of Full Cave.

ONTVANG DE

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte!
maximaal 1 mail  per maand

Wat is technisch duiken?

Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig bezig is met technisch duiken, of op zijn minst plannen heeft om er binnenkort mee te beginnen.  Maar wat is dat eigenlijk, tech duiken?

Pin It on Pinterest