Specialties

Specialties zijn verdiepingen van het duiken die jou interesseren. Dit kan gaan van onderdelen die totaal nieuw voor je zijn, maar die je leuk lijken tot iets waar je al sinds de start van je duikcarriere naar toe werkt. Je kunt al meteen aan specialties beginnen na het afronden van je Open Water. Een heel geschikte specialtie hiervoor is bijvoorbeeld PPB, waar bij je leert om het zweef gevoel in het water te optimaliseren. Maar er zijn er nog veel meer! Hier onder zie je de lijst van specialties die wij regelmatig aanbieden.

 

Finkicks Diver

De Finkicks specialty is een hele bijzondere, het is namelijk een door de Tuimelaar zelf ontwikkelde cursus. Hij is bedoeld om je beter te leren bewegen in het water: makkelijker, efficiënter, met minder stof. Je leert in deze cursus twee nieuwe vinslagen die je helpen bij het vooruit bewegen: de frogkick en de proper flutterkick. Ook leer je twee vinslagen om je beter te positioneren in het water: de helicopter turn en de back kick. We besteden een avond aan theorie en een zwembad sessie om de basis te oefenen, en we maken twee buitenduiken om de nieuwe vinslagen toe te passen.

Prijs zonder huuruitrusting: €179,-

Prijs met huuruitrusting: €215,-

Biologiespecialty

Een hele leuke en leerzame cursus zowel voor mensen met weinig duikervaring als diegenen die al jaren duiken. De cursus wordt in Zeeland gegeven. Er wordt door deskundigen ingegaan op het onderwaterleven in het algemeen en dat van de Grevelingen in het bijzonder: verschillen tussen overdag en ‘s nachts, welke dieren vind je op zand en welke tussen de rotsen, wat eten ze, etc. Wat je vooral leert van deze cursus is een nieuwe manier van kijken tijdens het duiken en je zult merken dat je veel meer ziet en waardeert!

Prijs zonder huuruitrusting: €199,-
Prijs met huuruitrusting: €245,-
Zeelandweekend: €80,-

Diepduikspecialty

Diep duiken om de diepte zelf is eigenlijk nooit een goede reden. Wel kan het zijn dat er een mooi wrak op diepte ligt of dat een bepaalde duikplek op diepte erg mooi is. Maar dieper duiken brengt meer risico’s met zich mee en je zult je dan ook goed moeten voorbereiden met bijvoorbeeld deze specialty. Bij het theorie-gedeelte wordt ingegaan op zaken als stikstofnarcose, decompressie- verschijnselen, luchtgebruik etc. Ook maak je vier (drie voor PADI Advanced Open Water Divers) duiken naar verschillende dieptes. Omdat in Groningen en omstreken weinig plassen diep genoeg zijn voor deze cursus is het aan te raden hiervoor naar Zeeland of b.v. Egypte te gaan.

Prijs zonder huuruitrusting: €249,-
Prijs met huuruitrusting: €295,-

Droogpakspecialty

Droogpakduiken is weer een stap verder in de vrijheid die duiken je biedt! Na deze specialty kun je duiken ongeacht de watertemperatuur. Tijdens de cursus leer je welke soorten droogpakken er zijn en de verschillen daartussen. Daarnaast doe je in één zwembadles en twee buitenwater duiken ervaring op in het droogpak duiken, zodat je in alle jaargetijden warm en comfortabel kunt duiken.

Prijs zonder huuruitrusting, eigen droogpak: €187,-
Prijs zonder huuruitrusting, met gebruik van droogpak: €209,-
Prijs met complete huuruitrusting: €241,-

Digitale onderwaterfotografie (DUP)

Hoe vaak heb je al onder water iets vast willen leggen voor jezelf of vrienden en familie? Of hoe vaak heb je dat al geprobeerd en was het resultaat toch niet wat je verwachtte? De Digital Underwater Photographer (DUP) specialty van Padi leert je de basisprincipes van onderwater fotografie. Macro, groothoek, kunstlicht en natuurlijk licht, compositie en dergelijke komen aan bod in een theorieles. Daarna volgen praktijkoefeningen in zowel binnen- als buitenwater en er wordt afgesloten met een nabespreking van alle foto’s. Heb je zelf geen camera is dat geen probleem, die zijn te huur. Deze cursus opent een nieuwe wereld voor niet alleen jezelf, maar voor iedereen met wie je je foto’s deelt!

Prijs zonder huuruitrusting, eigen camera: €209,-
Prijs zonder huuruitrusting, met gebruik van camera: €245,-
Prijs met complete huuruitrusting: €279,-

Enriched Air Nitrox specialty (EAN)

De Enriched Air Nitrox (EAN) cursus is de populairste specialty die Padi te bieden heeft. En dit is ook niet zo gek: duiken met Nitrox zorgt ervoor dat je langer kunt duiken en een korter oppervlakte interval hebt. Veel mensen ervaren duiken met nitrox ook als minder vermoeiend dan duiken met perslucht. In de cursus wordt eerst de decompressie-theorie behandeld. Hierna komen onderwerpen als de voor-en nadelen van nitrox , hoe met mengselgassen om te gaan aan de orde. Verleng je duikplezier met deze leuke specialty!

Prijs: €99,-

Materiaalspecialty

Vraag jij je wel eens af hoe je automaat nou eigenlijk werkt? Hoe je kraan precies in elkaar zit? Hoe het komt dat er zo veel verschil of juist zo veel overeenkomsten zijn tussen duikmateriaal van nu en dat van twintig jaar geleden? Allemaal vragen die in deze cursus aan bod komen. Verder worden er verschillende workshops gegeven waarin je zelf reparaties uitvoert. Uiteindelijk leer je welke materiaalproblemen je wel en niet zelf kunt verhelpen.

Prijs: €111,-

Nachtduikspecialty

Een compleet nieuwe ervaring is duiken midden in de nacht. Een duikstek die je bij daglicht goed kent ziet er compleet anders uit en met name het onderwaterleven gedraagt zich heel anders. Sommige dieren laten zich alleen maar ’s nachts zien! In deze specialty leer je hoe en waarom je je goed voorbereidt op een nachtduik en vooral waarom het zo leuk en verslavend is.

Prijs zonder huuruitrusting: €167,-
Prijs met huuruitrusting: €214,-

Navigatiespecialty

Voor veel mensen blijft het lastig: onder water navigeren. Na deze specialty heb jij daar geen last meer van. We gaan in één theorie-avond en drie (twee voor PADI Advanced Open Water duikers) buitenwaterduiken intensief werken aan je vaardigheden op het gebied van de onderwater-navigatie. Hierbij wordt uitvoerig ingegaan op werking, voordelen en beperkingen van het kompas. Zowel op het land als onder water worden diverse navigatiepatronen geoefend: van eenvoudig heen en terug tot een vijfkant. Ook krijgen natuurlijke navigatie, afstand-en tijdmetingen en teltechnieken de nodige aandacht.

Prijs zonder huuruitrusting: €198,-

Prijs met huuruitrusting: €233,-

Trimspecialty (PPB)

De Peak Performance Buoyancy (PPB) cursus is gemaakt om je trimvaardigheden te perfectioneren. Een goede trimvaardigheid is zeer belangrijk, het verhoogt namelijk je duikveiligheid doordat je een betere controle hebt over je handelingen en diepte tijdens het duiken. Daarnaast zul je merken dat naarmate je trimvaardigheid beter is je rustiger duikt en daardoor je luchtverbruik naar beneden gaat. Door vrij te blijven van de bodem, maak je minder stof en blijft het zicht beter en spaar je het onderwater leven. Uiteindelijk leer je van deze specialty dus nog meer genieten!

Prijs zonder huuruitrusting: €117-

Prijs met huuruitrusting: €140,-

Recompression Chamber Awareness specialty

Als een van de weinige duikcentra in Europa kunnen wij je kennis laten maken met een recompressiekamer. Dit doen we in Dahab (Egypte) waar we door jaren van goed contact de mogelijkheid hebben gekregen een kijkje te mogen nemen en daar nemen we jou graag bij mee! In Nederland doen we eerst een stukje theorie om vervolgens in Egypte de kamer zelf in te gaan. Na de cursus weet je hoe een tank er uit ziet, wat er na een duik-ongeval met de duiker gebeurt en hoe dat voelt. Een bijzondere en leuke ervaring!

 

Sidemount

Perfecte balans in elke houding; het maakt niet uit wat je positie is, je blijft controle houden over je ligging. In nauwe grotten is het een vereiste, in het open water een verademing. Zelfs je blikveld wordt vergoot omdat je nooit meer je hoofd tegen je kranen stoot, die zitten comfortabel langs je zij. Verder brengt Sidemount duiken nog een groot aantalen voordelen met zich mee. Zo kun je op een eenvoudige manier dubbele tanks meenemen voor een grotere gasreserve en deze ‘dubbelset’ is overal ter wereld verkrijgbaar: je pakt gewoon twee losse tanks tegelijk mee in plaats van een zware dubbelset. Deze tanks kun je boven water rustig klaar leggen aan de waterkant zodat je zonder iets op je rug het water kan inlopen en pas daar bevestig je beide tanks.

 

Stroomduikspecialty

Wil je duiken in de Oosterschelde of Noordzee? Dan krijg je te maken met een nieuwe uitdaging: stroming, en als je het niet goed aanpakt: hele harde stroming. Deze specialty bereidt je voor op duiken in water met getij of stroming. Zaken als stroming, kentering, doodtij en springtij, zicht, en het plannen van een stroomduik komen aan de orde. Je sluit het af met twee duiken in de Oosterschelde. Een fantastische manier om weer een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Prijs zonder huuruitrusting: €178,-

Prijs met huuruitrusting: €201,-

Zeelandweekend: €80,-

Zoeken & Bergen specialty

Zoeken en bergen is een specialty voor mensen die eens wat anders willen dan het onderwaterleven bekijken. In één theorie-avond en vier buitenduiken gaan we dieper in op verschillende zoek- en bergingstechnieken. Uiteraard wordt het bergen van verschillende objecten van klein tot groot geoefend. Ben je niet bang om wat werk te verzetten onder water dan is deze cursus een absolute aanrader.

Prijs zonder huuruitrusting: €288,-
Prijs met huuruitrusting: €242,-

Wrakduikspecialty

Wrakken hebben een bijzondere aantrekkingskracht en sfeer. Vaak zijn ze mooi begroeid en zit er veel vis. Wrakduiken behoren dan ook tot de mooiste die  kunt maken. Wij geven de wrakduikspecialty in Kroatië. Wij bezoeken dan twee of drie verschillende wrakken. Technieken als navigatie op een wrak, het omgaan met lijnen, het binnengaan van een wrak, mogelijke problemen etc. worden in deze cursus behandeld. Je maakt in totaal vier duiken. De duiken die we uiteindelijk maken zullen waarschijnlijk bij je mooiste tot dan toe horen!

Prijs zonder huuruitrusting: €343,-
Prijs met huuruitrusting: €389,-

 

Zuurstofspecialty

Naast reanimatie is het toedienen van zuurstof de belangrijkste eerste hulp bij duikongevallen. Je leert dit al bij je allereerste duikcursus. Weten dàt je zuurstof moet toedienen is echter iets anders dan weten hoe dat moet! Vaak is aan de waterkant een zuurstofkoffer aanwezig, maar hier heb je alleen wat aan als je weet hoe deze te gebruiken. De cursus bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte waarin je uitgebreid de gelegenheid krijgt om zelf te oefenen door in verschillende scenario’s eerste hulp te verlenen en zuurstof toe te dienen. Deze Padi specialty sluit goed aan bij de EFR en Rescue Diver cursussen en samen zorgen ze er voor dat jij optimaal bent voorbereidt om mededuikers te hulp te staan.

Prijs: €99,-

Pin It on Pinterest