Emergency First Response

Duiken is een avontuurlijke sport en zoals met alle avontuurlijke sporten is het goed om overal op voorbereid te zijn. De “Emergency First Response” cursus van PADI leert je hulp te verlenen bij noodgevallen.

Eigenlijk is de cursus Emergency First Response (EFR) onmisbaar voor iedereen. De cursus is niet specifiek op duiken gericht. Je leert hoe je bij een noodgeval handelend en reddend optreedt, totdat professionele hulpverleners het van je over kunnen nemen. Daarom leer je eerste hulp te verlenen volgens dezelfde stappen als paramedisch personeel.

Het oefenen van reanimatie-vaardigheden is een belangrijk onderdeel van de cursus. Verder komen onder andere shock-behandeling, het stelpen van bloedingen, het spalken van breuken, beoordeling van ziektebeelden, allergische reakties, vergiftigingen, brandwonden, onderkoeling en oververhitting aan de orde.

Het fijne aan de cursus is dat je dit allemaal leert in een stimulerende, positieve omgeving. Hierin creëer je het vertrouwen en de vaardigheden om daadkrachtig te kunnen handelen bij een noodgeval.

Vereisten en benodigdheden:

Geen: ook niet-duikers kunnen deelnemen!

Prijs van de cursus is €125,- Dit is inclusief:

• PADI “Emergency First Response” instructieklapper en DVD

• PADI “Emergency First Response” brevet (creditcardmodel)

Het “Emergency First Response” brevet is twee jaar geldig. Je kunt de geldigheid verlengen door binnen twee jaar een opfriscursus te doen.

Pin It on Pinterest