Mexico

De naam Mexico doet veel mensen denken aan sombrero’s, taco’s en een Corona biertje op een zonnig strand. Voor ons betekent Mexico iets heel anders, namelijk duiken in de mooiste grotten die je op deze aarde (of eigenlijk er onder) kan vinden.

Twee tot drie keer per jaar gaan we die kant op. We verblijven dan in Tulum, een klein plaatsje zo’n anderhalf uur rijden van Cancun. We zitten daar in een klein pension en trekken er elke dag op uit de jungle in om te duiken in de cenotes. Tijdens zo’n trip is het mogelijk om een grotduikopleiding te volgen of zelfstandig te duiken (uiteraard met brevet en buddy!). Voor niet-grotduikers is er van alles te doen: strand, jungle, duiken in zee of een begeleide cenote duik. Hou er wel rekening mee dat de grotduikers de hele dag weg zijn en ’s avonds over niks ander praten dan over grotten.

De beste periode om te gaan is tussen oktober en maart, dan is niet te warm met weinig regen. Een grotduikopleiding duurt tussen de acht en tien dagen, reken met heen en terugreis dus op twee weken. We hebben deze reizen meestal niet op het cursusrooster staan omdat het altijd erg kleine groepen zijn (maximaal drie deelnemers in een cursus). Heb je belangstelling, stuur dan een mailtje naar maarten@tuimelaar.nl en ik houd je op de hoogte.

De kosten van een Mexico tripje vallen erg mee, reken op ongeveer:
€ 750,= voor een ticket
En per dag:
€ 15,= hotelletje incl ontbijt (twee personen per kamer)
€ 18,= autohuur (twee personen per auto)
€ 12,= eten/drinken
€ 20,= huur dubbelset/vullingen/toegang cenotes

Op de hoogte blijven van de nieuwe reizen?

schrijf je in op de NIEUWSBRIEF

Pin It on Pinterest