Egypte

De Rode Zee is de dichtstbijzijnde koraalzee voor ons en het is er in het vroege voorjaar zowel boven als onder water aangenaam warm. Onder water is het spectaculair: goed zicht, koraal zover het oog reikt en de ene vis nog bonter dan de andere.

In het voorjaar trekken we naar  het zuiden van de Egyptische Rode Zee. We vinden daar  een onbedorven paradijs op het land en onder water! Op ruim een uur uur rijden van het vliegveld van Marsa Alam ligt Marsa Nakari, onze bestemming in maart 2018.  Een klein, intiem resort met een prachtig huisrif. In de Romeinse tijd was er een kleine havenplaats aan de baai van Marsa Nakari, overblijfselen van deze oude nederzetting zijn nog zichtbaar op de heuvel welke over de baai en de lodge uitkijkt. Het nabije woestijngebergte zorgt voor een gematigd klimaat waardoor we in het vroege voorjaar kunnen genieten van een aangename tempratuur.

Duiken:

Je kan onbeperkt duiken op het huisrif.  Prachtige koralen met kleine grotjes en spleten maakt elke duik weer tot een ontdekkingsreis.  Vanaf de twee de dag kan je  gebruik maken van een Zodiac die je net even verder brengt.  Een prachtig rif en zeer geschikt voor de nachtduiken.

Verder kan je dagtochten met de boot maken (optioneel) om ook andere riffen te bezoeken.  In en rondom Nakari hebben we kans op dolfijnen, haaien, roggen,  schildpadden maar ook naaktslakjes en nog veel meer!

Accommodatie:

Tenten: De tenten staan op het strand, vrijwel direct aan zee. De inrichting is zeer eenvoudig, maar comfortabel en ruim opgezet. De grote tweepersoonstenten hebben een natuurlijke ‘airco’ vanwege de koele bries die uit de richting van de Rode Zee komt. Er zijn gemeenschappelijke douches en toiletfaciliteiten.

Chalets:De wat luxer ingerichte chalets bieden onderdak aan twee personen per chalet en beschikken over een eigen toilet en douche en een terras met schitterend uitzicht op zee.

Cursussen

In Egypte bieden we diverse cursussen aan. Een aantal van de hieronder genoemde cursussen begint al in Nederland. De theorie doe je dan vooraf, zodat je daar in Egypte geen kostbare (duik)tijd meer in hoeft te steken. Er zijn tal van mogelijkheden:

  • Buitenduiken van de PADI Open Water Diver-cursus, voor wie zwembad en theorie al afgerond heeft.
  • PADI Specialty’s zoals Trimmen (PPB), Nachtduiken, Diepduiken, Enriched Air Nitrox (EAN), Finkick enzovoort

Helaas is niet elke combinatie haalbaar. Bovendien vraagt elke cursus een minimum aantal deelnemers, en de aanwezigheid in die week van een gekwalificeerde instructeur.

 

Op de hoogte blijven van de nieuwe reizen?

schrijf je in op de NIEUWSBRIEF

Pin It on Pinterest