PADI Instructeur (Assistant Instructor en Open Water Scuba Instructor)

De instructeurscursus van PADI wordt IDC genoemd, dit staat voor Instructor Development Course.
Bij De Tuimelaar IDC’s staan kwaliteit en een individuele benadering voorop. In het cursusrooster zie je dat onze IDC’s twaalf dagen duren. Deze twaalf dagen geven je onder andere de gelegenheid extra te oefenen in het geven van theorie-, zwembad- en buitenwaterlessen. Minstens zo belangrijk is dat de instructeursopleiding op deze manier niet slechts een examentraining is, maar ook aandacht besteedt aan situaties uit de dagelijkse praktijk. Daar heb je profijt van op het moment dat je als instructeur aan het werk gaat.

De Tuimelaar geeft een slagingsgarantie: als jij voldoet aan de voorwaarden vooraf en je complete IDC bij ons volgt, dan zorgen wij dat je slaagt! Mocht dit niet in één keer lukken dan krijg je kostenloos extra lessen om je op het herexamen voor te bereiden, indien gewenst zelfs in de vorm van een tweede IDC. Bovendien neemt De Tuimelaar zo nodig het examengeld voor je tweede examen voor haar rekening.

En bovenop dit alles heeft de Tuimelaar je nog iets te bieden: volg je je IDC bij de Tuimelaar, dan krijg je je Nitrox Specialty Instructor opleiding er gratis bij! Zo heb jij je cursisten meteen al meer te bieden dan de gemiddelde instructeur.

Natuurlijk staat een Tuimelaar IDC voor een ontspannen sfeer en een hoop plezier.
Prijs van de complete cursus is € 999,=

Na de IDC volgt het instructeursexamen, IE
Slagen voor je instructeursexamen is een voorwaarde om bij PADI het brevet van instructeur (Open Water Scuba Instructor) aan te vragen. Nadat je een IDC met goed gevolg afgesloten hebt kan je tot een jaar daarna examen doen: je IDC blijft dus een jaar geldig. Hoewel de meeste mensen het examen aansluitend doen, bestaat er dus de mogelijkheid nog even uit te stellen.
Een tweede voorwaarde voor je brevet (sinds 2009 van kracht) is dat je Emergency First Response-instructeur bent. Bij De Tuimelaar kan de EFR instructeurscursus tijdens het twaalf daagse IDC gevolgd worden.

Verdere kosten
– IDC-fee (te betalen aan PADI)
– beroepsaansprakelijkheidsverzekering: verplicht als je aan het werk wilt; PADI biedt zelf een verzekering, maar het is mogelijk een andere af te sluiten die aan de voorwaarden voldoet (zeker als je ook DAN-instructeur wilt worden is de DAN-verzekering een goed alternatief)
– IE-fee (te betalen aan PADI)
– eventueel de kosten die je maakt om EFR-instructeur te worden

Pin It on Pinterest