IANTD

De International Association of Nitrox and Technical Divers is de oudste organisatie ter wereld op het gebied van technisch duiken. Lijkt het jou leuk om als instructeur ook tech duikers op te leiden dan kan dat! Bij de Tuimelaar bieden we de volgende instructeusopleidingen van IANTD: Tec Lite (Advanced Nitrox / Advanced Recreational Trimix), Normoxic Trimix en Trimix.

Advanced Nitrox instructeur

De overgang van sportduiker naar technisch duiker heet bij IANTD Tec Lite. Onder deze noemer vallen de Advanced Nitrox en de Advanced Recreational Trimix opleiding. Bij succesvol afronden van de instructeursopleiding wordt je Rec Trimix instructeur op het moment dat je ook Normoxic Trimix duiker bent, anders word je Adv Nitrox instructeur.

Normoxic Trimix instructeur

In de Normoxic Trimix opleiding leer je duikers met trimix mengsels diepere duiken te maken. Het percentage zuurstof in de mix is minimaal 21% zodat de maximum diepte beperkt blijft, er wordt één decompressie gas gebruikt. We duiken met een dubbelset, backplate/wing, twee automaten met één longhose, kortom een complete technische configuratie.

Trimix instructeur

In de Trimix opleiding leer je duikers met trimix mengsels diepe duiken te maken. Het percentage zuurstof in de mix kan lager zijn dan 21% zodat een travel gas noodzakelijk kan zijn. De diepte van de cursusduiken is maximaal tachtig meter, er worden twee decompressie gassen gebruikt.

Pin It on Pinterest