De Tuimelaar Duikcentrum
A-weg 20, 9718 CV Groningen
Tel. 050-3133299
groningen@tuimelaar.nl
introduik Schrijf je in op onze nieuwsbrief >>
 
Home Sport Tech Go Pro Reizen Webshop Winkel  
 
Wie zijn wij Onze staf Duikteam de Tuimelaar Nieuwsbrieven Foto's
print deze pagina
Onze staf

In 1983 ben ik bij studenten duikvereniging Ad Fundum begonnen met duiken, later ook bij biologen-duikvereniging Calamari. Beide verenigingen waren aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en ik ben dus via het CMAS-systeem opgeleid. Na mijn afstuderen heb ik door drukke bezigheden een aantal jaren wat minder gedoken. Maarten van Baal
In 1982 ben ik bij studenten duikvereniging Ad Fundum begonnen met duiken, maar na mijn afstuderen door drukke bezigheden een aantal jaren wat minder gedoken. In 1993 de draad weer opgepakt en diverse PADI-opleidingen gevolgd, uiteindelijk tot en met Course Director.
In 1994 heb ik samen met Marga De Tuimelaar opgericht. Binnen De Tuimelaar houd ik me bezig met inkoop en administratie, onderhoud en reparatie. Als instructeur ben ik vooral actief met het opleiden van Instructeurs, technisch duikers (IANTD en DSAT), en (als enige Nederlandse NACD instructeur) ook grotduiken. Sinds kort ben ik ook instructeur voor GUE.
Naast het lesgeven ben ikzelf nog steeds een enthousiast duiker: vooral grot- en wrakduiken.
 

Hendrik Pomp

In 1986 heb ik mijn eerste duik met perslucht mogen maken in Het Noorder Dierenpark. Een hele beleving om te duiken in een groot aquarium te midden van een aantal soepschildpadden. Vanaf dat moment is het duiken een passie geworden en ben ik bij de NOB (Nederlandse onderwater bond) gestart met mijn één sters opleiding. Begin jaren 90 ben ik aanraking gekomen met PADI en De Tuimelaar. 


Mijn favoriete duikstek blijft toch wel Noorwegen. Aan de westkust tussen de fjorden en de vele eilandjes is het fantastisch duiken. Wrakken en de diversiteit aan onderwaterleven maakt het duiken in Noorwegen tot een avontuur. Maar ook Nederland en dan met name de Zeelandweekenden wil ik graag bij zijn.


Naast het lesgeven zal ik mij met name bezighouden met alle zaken rondom de sportduikopleidingen en de duikreizen.

Ik kijk er naar uit om jullie allemaal eens te ontmoeten!

 

Jur Vinckers

Het was een zomerse dag in 1988 en ik kreeg de vraag om eens mee te gaan duiken in het Veenmeer... De eerste keer koppie onder in het buitenwater was toch wel bijzonder. De snoek, de kreeftjes en al het vis. Dat was wel wat. De duikverslaving was ontstaan.


Via een NOB vereniging mijn 1*, 2* en 3* brevet behaald en in 1993 als één van de eersten de cursus clubinstructeur gevolgd. Want ik gaf toch al 2 jaar les in het zwembad. Na een aantal leuke jaren de overstap gemaakt naar het IDD (Instructor Dive Development). Hier in 2004 mijn instructeurs licentie behaald en in Assen mijn eigen duikschool begonnen.

In 2013 de overstap gemaakt en PADI-instructeur geworden. De duikschool groeide door maar welke koers moest ik nu gaan varen? In de huidige vorm doorgaan was qua tijd eenvoudigweg niet meer mogelijk.


Toen kwam het telefoontje van Maarten. "We zijn op zoek naar een nieuwe vennoot." Met als resultaat dat ik nu vennoot ben geworden van de Tuimelaar.

Wat ga ik doen bij de Tuimelaar? Je zult me in elk geval veelvuldig tegenkomen in de winkel, neem gerust een kop koffie als je toch bent, of in en rond het water tijdens de sportduikopleidingen. Voor de rest zou ik zeggen kom eens langs en kom kennis maken.